carolaendaan.reismee.nl

Grand Canyon dag 1

Gisteren zijn we vertrokken vanuit Las Vegas, richting Grand Canyon. Het was inmiddels nog warmer geworden, onderweg was het zelfs 42 graden celcius. Ondanks de airconditioning was het nog steeds aardig warm in de auto. De verlaten wegen leken ineens niet meer zo charmant, maar een beetje beangstigend. Want stel je voor dat je onderweg met pech komt te staan! Gelukkig hadden we heel veel water meegenomen. En gelukkig hadden we geen pech onderweg.

We zijn even wezen kijken bij de Hooverdam, erg mooi om te zien maar het was er echt te warm. Dus zijn we snel weer ingestapt en verder gereden. Na een aantal uren bereikten we de ingang van het National Park Grand Canyon en vijf minuten in het park lag ons hotel.

De twee dagen Las Vegas hadden zijn tol geëist en we besloten deze dag verder niets te doen. We zijn bij het zwembad gaan liggen en zijn s avonds aangeschoven bij het buffet. Toen we terugkwamen van het buffet stonden er veel mensen buiten. We keken hier niet van op, want binnen mag je niet roken en we gingen er vanuit dat het rokers waren. Toen viel het op dat iedereen een fototoestel bij zich had. Het kostte in eerste instantie wat inspanning om te zien wat ze aan het fotograferen waren, want onze ogen moesten nog wat wennen aan het donker. Toen zagen we dat er op een paar meter afstand een Elk (een soort hert) het groene gras van het midden van de rotonde stond te eten. Wat zijn die beesten groot zeg! En mooi. Het beestje bleef gewoon staan eten en ik vond het wel jammer om te zien dat ze blijkbaar zo gewend zijn aan mensen dat ze totaal geen angst meer hebben. We hebben nog geprobeerd om wat foto's te maken, maar dat lukte haast niet vanwege de duisternis. Dus liepen we naar onze kamer, waar we nog een elk zagen staan voor het raam van één van de kamers. Wel erg bijzonder om te zien.

Marjanka

Mooie beesten he! Brings back memories... In canada hebben we die ook gezien!

Eelke, Eva, Katja, Lola

ELK voordeel........