Grand Canyon dag 2
Vandaag was het zover, de helicoptertocht over de Grand Canyon! Tenminste, voor Daan dan, want ik durfde niet haha! Het was nogal prijzig en dan wil ik er wel van kunnen genieten, wat ik ernstig betwijfelde. Maar Daan had er zin in en er zat voor mij niets anders op dan een uurtje te wachten in de terminal. Het is een vlucht van Maverick geworden, erg mooie helikopters met grote ramen.
Daan heeft een paar foto's en filmpjes gemaakt in de helikopter en hij vond het fantastisch! Hij was wel een beetje zijn evenwicht kwijt toen hij uitstapte, erg grappig om te zien.
Hierna zijn we naar het eerste uitzkijkpunt gegaan. Prachtig!! Mather Point heette het geloof ik. Terwijl we stonden te kijken naar de Canyon viel ons op dat er mensen een paar honderd meter verderop op een rotsblok stonden, heel dicht bij de rand, levensgevaarlijk! Op die plek was geen hek, het was volgens mij helemaal niet de bedoeling dat daar mensen kwamen. We zijn de hele weg afgereden naar de Desert View en ondertussen genoten van de geweldige uitkijkpunten. Na verloop van tijd kwamen we een afzetting tegen. Emergency scene stond er op een bord. Ontzettend veel ziekenwagens en auto's van het park. Waarschijnlijk dus toch iemand naar beneden gevallen. Een erg raar idee. Toen we later op de terugweg weer langs hetzelfde stuk reden (dat was vele uren later) was het nog steeds afgezet en liepen er mensen met klimgerei en helmen op hun hoofd. Later hoorden we van een aantal Vlamingen dat er inderdaad iemand was gevallen en overleden. Voor iemand is de vakantie dus heel naar afgelopen.
Toen we later de zonsondergang gingen bekijken bij één van de vele uitkijkpunten, liepen de mensen nog steeds op de rand van de Canyon alsof het een stoeprandje was. Echt vreselijk en ontzettend stom!!
Wat ik ook ontzettend stom vond, was dat er een Hollander de grondeekhoorns zat te voeren. Overal staat dat je dat niet moet doen, omdat die beesten bijten en de pest overdragen!! Elke dag worden er ongeveer dertig toeristen gebeten.
Verder hebben we nog overstekend wild gezien, gobbel gobbel gobbel (het waren twee kalkoenen hahaha).
De Grand Canyon is erg mooi om te zien! Het wordt een beetje cliché, maar ook dit is nog mooier dan je je zou kunnen voorstellen als je er nog niet geweest bent. In dit gebied leven nog steeds Indianenvolken. Ik heb ze overigens niet gezien. Ook geen rooksignalen.
Och Carool, sommige toeristen zijn toch zoooo stom! Houden nergens rekening mee...In Canada waren het vooral Japanners die roekeloos waren! Zo jammer... Maar lijkt me echt geweldig die grand canyon!
Wat fijn dat jullie het zo mooi vinden. Pa en ik hebben gisteren een filmstukje in 3 D gekeken van de Grand Canion dat was al fantastie. dus in het echt is het natuurlijk nog mooier.nog veelplezier Pa en Ma xxx