carolaendaan.reismee.nl

San Francisco dag 1

San Francisco zit er helaas al weer bijna op voor ons. Morgenochtend nog even de huurauto ophalen en dan is het opweg naar Yosemite. Maar nu eerst het verhaal over SF.

Na de vliegreis waar jullie alles al over hebben kunnen lezen, zijn we meteen gaan slapen. S'morgens om 7.00 uur opgestaan en genoten van het heerlijke complementary (=gratis!) ontbijt. Gewoon bruin brood, jam, boter, melk, cereals, jus d'orange, thee en koffie. Ik vond de melk erg lekker smaken, maar ik kwam vanochtend tot de conclusie dat ik koffiemelk op mijn cornflakes aan het gieten was hahahaha! vandaar de romige smaak.

Om half negen zijn we huurfietsen gaan halen om de hoek, bij Blazing Saddles. We kregen een helm en een soort hybride fiets mee en een uitgebreide route. We kregen een uitleg, maar toen we vertelden dat we uit Holland kwamen begreep de verhuurder dat we voor het fietsen zelf geen uitgebreide uitleg nodig hadden. Gelukkig zijn er in SF overal fietspaden en stoppen auto's op de kruisingen altijd.

De route leidde ons eerst langs de lokale markt, waar we even zijn gaan kijken. Daarna naar het gemeentehuis. Onderweg kwamen we een aantal zwervers tegen, die zijn er hier ook genoeg. We zijn even gestopt om naar het gemeentehuis te kijken, een boodschap te halen en toen zijn we opweg gegaan naar Alamo Square. Het was een zware tocht. Denk Limburg. Op en af en heeeel steil. Uiteindelijk is het gelukt om op Alamo square terecht te komen; een heel heuvelachtig miniparkje waar mensen hun honden uitlaten. Daan sloot meteen vrienden met een chihuahua die bijna op zijn schoot sprong toen er een andere hond aankwam. Nog even gekletst met het vrouwtje van de hond. Het was behoorlijk koud en het waaide flink, maar de mevrouw van het hondje vertelde dat het 's middags meestal beter wordt. Dat hoopten we natuurlijk ook. Onze fietstocht werd beloond met een mooi uitzicht over de Seven Sisters, een groepje van zeven victoriaanse huizen in mooie kleuren geschilderd.

Daarna was Golden Gate Park het volgende doel. Na een tochtje dat met name bestond uit afdalingen, lag het park voor ons. En het is echt een Park met een hoofdletter P, superoverdrevengroot. En omdat het zondag was, was het autovrij. En omdat het moederdag was, was het gezellig druk. Grappig was dat iedereen elkaar Happy Mothersday! wenste. In het park waren plekken om te barbecueen, maar ook musea, meren, bloemenperken, watervallen, Japanse theetuin, etc., etc. Er was zelfs een Hollandse molen! Het park doorfietsen heeft ons minimaal twee uur gekost, maar zeker de moeite waard!!

Na het park was de Golden Gate Bridge aan de beurt, de mooie rooie brug die ik vooral kende uit de TV serie Full House. Ondertussen waren we al behoorlijk moe van het fietsen, maar de weg was voornamelijk stijgend. Op een gegeven moment bereikten we 'inspiration point' een supermooi uitkijkpunt, van waar je Alcatraz kon zien liggen. Dat gaf ons weer wat moed, en we fietsten verder omhoog, door een schitterend bosrijk gebied met uitzicht op zee (de grote oceaan) en op de bergen van SF. Eindelijk bereikten we de brug, in het echt nog veel mooier dan je je kunt voorstellen. Het was er goed druk, veel toeristen. We maakten wat foto's en fietsten de brug over. Heel mooi uitzicht en toch wel bijzonder om daar nu zelf overheen te fietsen! De vermoeidheid en de honger (het was inmiddels twee uur in de middag) vergaten we even en we reden door naar Sausolito (aangezien er in de buurt geen eetgelegenheden of supermarkten waren). Aldaar aangekomen zijn we meteen neergestreken bij de eerste eettent die we zagen. Dat was toevallig een Italiaan, dus ik heb een pizza op en Daan pasta.

Toen we terugkwamen bij de fiets (we moesten nog een stukje verder) zagen we tot onze verbazing dat er nu twee sloten in plaats van één slot op Daan zijn fiets zaten. Een of andere deus had zijn eigen slot op de fiets van Daan geplaatst (alle fietsen zijn hetzelfde, want van Blazing Saddles). Gelukkig had men de fiets zelf niet op slot gezet, dus konden we verder.

We kwamen aan bij de ferry die ons terug naar de stad zou brengen. Er zat een oude hippie met een teckel op een bankje bij de ferry allerlei liedjes te zingen. Grappig gezicht was dat wel. Het hondje lag op zijn gitaar en had een zonnebril op. De ferry tocht zelf was ook mooi, goed zicht op Alcatraz. En bijzonder fijn om zelf even niets te hoeven doen, alleen wel zere billen hahaha! Terug aangekomen in de stad, weer teruggefietst naar de fietsenverhuur (het was inmiddels half zeven). Helemaal uitgeput zijn we naar het hotel gegaan en om half acht even gaan liggen. We werden s'morgens om half zeven weer wakker....

Marjanka

Geweldig verhaal weer!!!

Mama Ans

Erg leuk, ik fiets helemaal mee, Geniet maar van alles wat je ziet en doet.